Beeldhouwen met speksteen

           

In een workshop van zes uur maak je van speksteen (een zachte steensoort) een prachtig beeldhouwwerkje of sieraad.


Bij een kopje koffie of thee met wat lekkers krijg je aanwijzingen over het gebruik van het gereedschap en de manier waarop je vorm geeft aan je steen. Daarna ga je lekker aan de slag met een zelfgekozen steen. Er wordt gewerkt met Chinees en Braziliaans speksteen. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Eerst de vorm; wat zie je in de steen of wat wil je maken. Is de vorm naar je zin, dan ga je schuren en polijsten. Tijdens deze laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Als laatste handeling wrijf je wat olie over je beeld of sieraad waardoor de kleuren en patronen in de steen mooi zichtbaar blijven. Altijd een fantastisch moment!

We werken buiten op het erf van de boerderij van Sans Parure en er wordt een heerlijke Franse lunch geserveerd in de tuin met producten uit onze eigen moestuin of lokale leveranciers. Met dieetwensen houden we vanzelfsprekend ook rekening.Het is een echte verwendag! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.


Deze inspirerende workshop wordt gegeven door Maria Dijkmeijer. Maria werkt als hobby graag met het materiaal speksteen. Ontspannen door lekker bezig te zijn met vormgeving naar eigen idee of naar voorbeeld. Maria weet cursisten te stimuleren om te durven beeldhouwen.  Heel vaak heeft ze gehoord: "Dat kan ik niet hoor!”, en vervolgens gaan ze dolblij met een mooi beeld naar huis. Beeldhouwen is een avontuur, waarbij nog veel te ontdekken valt! 


Prijs en details

Data elke donderdag in de maanden mei t/m september 2022, zijnde  

Mei: 5, 12, 19 en 26 

Juni:  2, 9, 16, 23 en 30

Juli: 7, 14, 21 en 28 

Augustus: 4, 11, 18 en 25 

September: 1, 8, 15, 22 en 29

Tijd: 09.00 tot 17.00 uur - maximaal 3 deelnemers.
Een- of twee dagen resp. €75,00 en €140,00 (dinsdag en evt. donderdag).
Prijs is p.p. incl. steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en een uitgebreide lunch.
Verblijf in een chambre d'hôte, vakantiehuisje of op de boerencamping is mogelijk. 
Aanmelden kan per mail.

Vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen.