Chambre d'hôte / Bed & Breakfast 

De Chambres en Table d'Hôtes zijn in het verleden bedacht door boeren die de opbrengst van het verstrekken van logies met ontbijt en eventuele avondmaaltijd goed konden gebruiken als aanvulling op de normale inkomsten. Voor de toerist betekent het een aangename mogelijkheid om kennis te maken met het platteland en haar streekgerechten. 

Chambres en table d´hôtes zijn altijd kleinschalig en hoeven niet te voldoen aan de strenge Franse horeca-wetgeving. Daarom, en om geen oneigenlijke concurrentie met bestaande restaurants te vormen, mag uitsluitend voor eigen gasten gekookt worden.
Tegenwoordig kan nog steeds een eenvoudige kamer bij de boer worden gehuurd, maar ook een luxueuze kamer en suite in een kasteel.

Sans Parure betekent: eenvoudig, zonder opsmuk. Dat bieden we onze gasten: eenvoudige kamers (met ieder privé douche en toilet), en met aandacht voor wat belangrijk is: lekker eten, goede bedden en veel rust. 

Voor het ontbijt en voor het diner maken we zoveel mogelijk gebruik van lokale en huisgemaakte producten. De kamers hebben een eigen ingang via het atelier, dus je bent vrij om te komen en gaan wanneer je wilt. Voor gezinnen met kinderen: de kamers grenzen aan elkaar, dus als er iets is, kun je elkaar snel vinden. 

Gastenkamer Coquelicot heeft een tweepersoonsbed en gastenkamer Lavande heeft 2 eenpersoonsbedden. Er is ruimte genoeg op elke kamer om een extra bed te plaatsen.

Reserveren           

Table d'hôte

Geen zin om een restaurant te zoeken? 
Boek dan een Table d'Hôte bij Sans Parure! 
Na een dag reizen of een dag op stap in de omgeving staat 's avonds een heerlijk 3-gangen diner voor u klaar. Schuif aan bij de gastheer en gastvrouw en laat u verrassen door het buiten geserveerde streekmenu. Luister naar de krekels wanneer het gaat schemeren, klets nog wat na en neem een laatste glaasje wijn….


Omdat we met verse producten werken, vernemen we graag uiterlijk een dag van tevoren of je bij ons ontbijt of dineert.


Een geliefd streekgerecht, zowel van ons, onze kleine gasten, en van de lokale bevolking, is de pâté pommes de terre, de Auvergnatse aardappeltaart.

Met allergieën of andere dieetwensen (vegetarisch, vegan) houden we vanzelfsprekend rekening.